Терористите от Ислямска държава изгубиха редица сражения в Латакия. В голяма част от районите продължават активните бойни действия. Сирийските войници разказват, че терористите търпят поражения и от злоба се нахвърлят над мирните жители.

Правителствената войска на Башар Асад продължава настъплението си в провинция Дамаск. Унищожени са два опорни пункта на противника. Под контрола на армията са няколко десетки сгради.

В районите на Дума и Джаубар джихадистите изоставиха картечницата и миномета си. Сирийската войска разкри тунел на терористите от ИД, той е унищожен.

В Идлиб армията на Башар Асад освободи град Длама. В Дераа ВС на Сирия организира няколко засади, в резултат на което ислямистите изгубиха над 35 човека, а също няколко автомобила и мотоциклета.

Озлобени от пораженията, екстремистите започнаха масово да тероризират мирните жители във все още контролираните от тях територии. Зачестиха случаите на масови убийства, с които Ислямска държава наказва за непослушание.

Ислямистите от ИД масово избиват жителите на населените места, които завземат. С всеки изминал ден убитите мирни граждани от ИД се увеличават

Тагове: ; ; ; ;