Евгений Дайнов jpgПисмо на Евгений Дайнов до Генералния директор на БНР срещу журналистката Калина Андролова

Отворено писмо
До: Радослав Янкулов, Генерален директор на БНР
От: Евгений Дайнов, професор
Относно: Изискуемо публично извинение
12.12.2015 г
Уважаеми г-н Янкулов,
Днес, 12 декември 2015 година, в предаването „Деконструкция” г-ца Андролова нарече (цитирам) „Лумпени!” онези граждани, които снощи, 11 декември, протестираха за възстановяване на правото и справедливостта в Република България.
Г-ца Андролова не беше на протеста и няма как от собствени наблюдения да е стигнала до констатацията, че става дума за лумпени. Аз обаче бях. Сред протестиращите граждани забелязах философа проф. Христо Тодоров, антрополога доц. Васил Гарнизов, публициста и преподавател д-р Тони Николов, както и други наши колеги от академичния свят.
Държа да Ви обърна внимание на следното:
1. Аз и горепосочените ми колеги, както и всички данъкоплатци, издържаме БНР със своите данъци; и не очакваме от неговия ефир да ни наричат „лумпени”.
2. Всяка обществена медия, каквато е и БНР, е длъжна да спазва добрите нрави. Ръсенето на обиди и сквернословие от ефира на БНР не е признак на добър нрав, а напротив.
3. Гореизброените мои университетски колеги са уважавани членове на българската и световната академична общност, за разлика в частност от Вас и от г-ца Андролова.
Настоявам, прочее, от името на всички протестиращи за справедливост граждани, наречени в ефира на поверената Ви обществена институция „Лумпени!”, за публични извинение в ефир лично от Вас, в качеството Ви на ръководител на БНР.
Ако не получа такова извинение, ще имам честта да не Ви смятам за почтен чвек.
Позволете, господине, да остана Ваш покорен слуга,
Евгений Дайнов
Професор

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;