Сирийската правителствена армия освободи пет населени места южно от град Алепо, който е на 360 км от сирийската столица, съобщиха сирийски медии.

По данни на силовите групировки в страната, в резултат на успешна акция срещу ислямстите правителствените войски са стигнали до магистралата и са заели там огневи позиции.

“Бандата терористи понесоха загуби и отстъпиха Ез-Зирба. В завзетите селища поставихме снаперисти, те разминират пътищата и домовете, за да се върнат там местните жители, съобщиха от отбранителното министерство на Сирия.

Съобщава се също, че сирийската армия е нанесла серия удари по позициите на терористите от “Джебхат аш-Шам”, разположени в северно Алепо. По време на атака от въздуха е бил унищожен командирът на терористите Ахмед Хейрала. Сирийските бомбардировачи са бомбардирали пътя за снабдяване на групировката “Джебхат ан-Нусра”, който преминава от границата с Турция към град Харейтан.

В същото време вървят ожесточени боеве на изток от Алепо. Правителствената войска отби атаката на терористите от ИД, което се опитаха да върнат под свой контрол загубените миналата седмица позиции около Дейр-Хафир, намиращ се на 52 кл от Алепо.

News Front България

Тагове: ; ; ; ; ; ;