Донецката и Луганската Народни Републики не признават поправките в украинската конституция, които произтичат от законопроекта, подготвен за гласуване от Върховната Рада. Това заявиха пълномощните представители на ДНР и ЛНР за преговорите по мирното регулиране Денис Пушилин и Владислав Дейнего.

“Подчертаваме, че този проект противоречи на буквата и духа на Минските съглашения, не отчита особеностите на Донбас и не носи в себе си ключовите елементи за децентрализация, не е съгласуван с представителите на Донбас”.

Авторите на заявлението припомниха, че по-рано Републиките са създали собствен проект за конституционни поправки за Върховната Рада и участниците в Минските преговори, а също нееднократно са напомняли за това, но така и не са получили отговор.

“Действията на украинската власт за пореден път демонстрират неспазването от Украйна на Минските съглашения и комплекса от мерси, под които те поставиха подписите си. Никога няма да признаем подобен проект за промяна на Конституцията”, — подчертаха Пушилин и Дейнего.

News Front България

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;