Генералния щаб на Турция забрани на турски военнослужещи да провеждат отпуските си в Русия, като заповедта е била изпратена до всички турски подразделения, става ясно от изданието Hurriyet.

 

 

 

118

© AP Photo/ Burhan Ozbilici

Отношенията между Русия и Турция преживяват криза, след като на 24 ноеври турския изтребител  

F-16 свали руския бомбардировач Су-24 по време на антитерористична операция в Сирия, като загина единия от пилотите. Президента на Руската Федерация Владимир Путин, нарече акта » удар в гръб» от страна на съучастниците на тероризма. Държавния глава подписа указ с мерки свързани с осигуряването на националната безопасност на страната и специални икономически мерки по отношение на Турция.

 

Разбира се, острата осъдителна реакция от световната общественост помогна на официална Анкара, да види че последствията от това посегателство ще са големи.

 

Като туристическа дестинация Турция, радваше икономиката си със солидни постъпления именно от руските туристи, които едва ли ще си помислят да почиват отново там след инцидента.

Така че, реакцията от турска страна с издадената забрана, по-скоро е ответна, както се казва, на инат, тъй като, ако всички знаят, че Русия е страната с най-много туристи обичащи Черноморието, то Турция не е толкова популярна с туристите си тръгнали да шестват из Русия.

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;