Павел Дремов lКомандирът на шести мотострелкови казашки полк от Народната милиция на ЛНР полковник Павел Дремов е загинал в резултат на заложено в автомобила му взривно устройство, съобщиха от пресслужбата на Главната прокуратура на Републиката.

“По предварителна информация, е избухнало взривно устройство, поставено вътре в автомобила, в който е пътувал Дремов и неговият шофьор”, — споделиха от прокуратурата.

Дремов загина в Първомайск в резултат на взрив на автомобила му. Другата жертва на терористичния акт е щофьорът на автомобила.

Представителите на командването на Народната милиция и ръководители от ЛНР заявиха, че убийството на Дремов е продължение на терористичните актове, които извършват в народната република украинските военни.

Както заявиха от Народната милиция в ЛНР, в Републиката действа специална диверсионно-терористична група, изпратена от Украйна за дестабилизация на обстановката, за извършване на диверсионни действия и терористични актове по жизнено важни обекти и хора. Следствените органи и спецслужбите на ЛНР водят разследване.

 

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;