Стратегически важната стъпка на руския президент стана укрепването на позициите на Русия в Близкия Изток, след началото на въздушната операция в Сирия Русия започна стремително да се връща на световната арена, пише маршалът в оставка на Военно-въздушните сили на Индия Анил Чопра  в Daily News and Analysis.

 

Изненадвайки света, Путин започна провеждането на спецоперацията в Сирия срещу терористите на ДАИШ

( » Ислямска държава») , след което влезе и в жестока риторика с Турция, която свали руския бомбардировач Су-24, се казва в статията.

 

screenshot 2015-12-13 001

 

Анил Чопра също така отбелязва, че  изместването на акцента на руската външна политика в направление Азиатско-Тихоокеанския регион, способства укрепването на връзките с Китай, създаването на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), излизането на нефтеногазовите пазари на Китай, Япония и Корея.

 

Освен това, руския президент успя да създаде стратегическо партньорство с Индия, а също така Русия се радва и на положителни отношения с всички страни от БРИКС, подчертава Чопра.

 

Отчитайки успехите на руския президент за последните три години, може да се предположи, че докато САЩ са заети с предстоящите президентски избори, Владимир Путин ще продължи с укреплението на стратегическото положение на Русия и ще заеме твърди позиции на международната маса за преговори.

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;