» По делата ще ги познаете…» 

Казват, че делата и постъпките говорят повече от всякакви думи. Докато върхушката в Украйна дереше гърло за европейска интеграция и ценности, страната изпитваше на гърба си последиците от безотгорното поведение на властимащите. Високите фрази  на амбициозните политици се оказваха лютив въздух под налягане, а страната преживя най-страшния си сън, погребвайки хиляди невинни жертви в месомелачката на криворазбраната цивилизация.

Върховната Рада днес- прилича ли ви на политика?

 

89

 

На какво си играят «слугите на народа» в Украйна? На политици? До колко морално унищожено е съзнанието за ( политическа) отговорност.

 

По време на заседание на Върховната Рада, украинският премиер Арсений Яйценюк неочаквано получи букет красиви рози- с траурна лентичка. След това развихрилата се ситуация, се превърна в грозна и срамна илюстрация на истинското състояние на украинската политика днес. 

На кратко събитията- след връчването на букета, депутатът от фракцията на » Блок на Петр Порошенко», Олег Барна сграбчи премиера през кръстта и го понесе из залата, предизвиквайки масово сбиване, приличащо на пого от долнопробно дискотека.

 

Коментарът на похитеният премиер: » Дебили много»- съвсем точно описва състоянието на политическия елит в страната.

По-рано Яйценюк заяви в Радата, че след 10 години Украйна ще се превърне в топ износител на газ, като за този срок в страната се планира увеличаване на добива на синьото гориво. Високопарни думи имитиращи политика.

Може би днес Украйна има най-силна нужда от истински управляващи, които да носят отговорност за собствените си действия, за поверената им страна и за народа. Много и много работа- от самото начало. От възпитанието, образованието, здравеопазването, социалната политика.

Украинският народ плати огромна кървава цена за тази власт, и продължава да я плаща. Власт, която заслепена от шумоленето на чужда валута пожертва целия си народ, и реши да разпродаде цялата страна, за да напълни банковите си сметки, да пътува зад граница на различни срещи и преговори, докато същия този народ умира от ужас, глад, безработица, бепътица и хаос.

 

Обичате ли страната си уважаеми политици в Украйна? ( * от редакцията: открийте излишната дума в изречението)

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;