Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу заяви, че страната му още не е въвела ответни санкции срещу Русия не защото се страхува или се чувства виновна. Той увери, че Анкара се опитва да напасне отношенията си с Москва. Но Русия, според него, се държи несправедливо, а търпението на Турция не е безгранично, съобщи RFI.

Турция отново предупреди Русия, предаде FRI. Този път това направи не президентът или премиерът на страната, а министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу, отбелязва изданието.

Той призова Кремъл “към спокойствие”, но заяви, че “търпението на Анкара не е безгранично”. Турция все още не е предприемала никакви стъпки в отговор на дипломатическите санкции на Москва, но министърът предупреди Кремъл да не пренапряга обстановката.

“Търпението ни не е безгранично, — заяви Чавушоглу. – Ако до момента не въведохме ответни мерки, то това не е от страх и не е от чувство за вина. Ние не искахме да се случи така, но Русия действа несправедливо”.

Ръководителят на турската дипломация увери, че страната му прави  всичко, за да възвърне добрите отношения с Русия. Но при това, както отбелязва изданието, от самото начало на кризата Турция активно търси други източници на енергоресурси, за да ограничи зависимостта си от Русия. След Катар и Азербайджан Реджеп Ердоган замина на преговори с Туркмения, съобщи RFI.

News Front България

Тагове: ; ; ; ;