Сирия тюркменски планини 6В сирийската провинция Хомс са били унищожени няколко опорни пункта на групировката “Ал-Нусра”.

Сирийските ВС са унищожили четири бронирани машини на терористите. Както стана ясно по-късно, всички БМП са били откраднати от Ирак. Отрядът метежници, охраняващи бронираната техника, също е бил унищожен.

В същото време сирийската армия активизира дейността си в Хама, започна настъпление по позициите на ислямистите от ИД. Съобщи се, че бойците от 4-та бригада от САР са успели да унищожат над 53 терористи. Ожесточените боеве са се водили в района на Маакар ал-Шамали.

Унищожени са десет транспортни средства, оборудвани с голямокалибрени картечници.

САР в предградията на Дамаск също имат успехи в битката с екстремистите. Сирийските Миг-23 са унищожили оръжеен склад на терористите в района на град Дарайя. ВВС са успели да бомбардират укрепен район на джихадистите около височината Ал-Каламун, пробивайки така отбраната на противника. Общият фронт, дълъг 14 километра, е бил пробит.

Руските ВКС не са останали пасивни. Както съобщава сирийската армия, бойната авиация на Русия е засилила бомбардировките по обекти на терористите в крайбрежната провинция Латакия.

Фугасна авиобомба чрез пряко попадение е унищожила крупно стълпотворение от терористи. Противникът е понесъл огромни загуби в района Джебел ал-туркмен (тюркменските планини) и Джебел ал-Акрад в северната част  на Латакия.

Припомняме, че Турция по-рано заяви, че не е съгласна с действията на ВКС на Русия в този район.

Петя Паликрушева за News Front  България

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;