Руските военни съдействат за обединението на сирийската правителствена армия с патриотичното крило на опозицията, заяви Владимир Путин. Според него, отрядите на тази опозиция също са започнали настъпление срещу Ислямска държава.

Съдейки по всичко, сближаването на Москва с умереното крило на въстаниците е предизвикано от случващото на фронтовата линия в Сирия.

Русия помага с оръжия, боеприпаси и подкрепа от въздуха както на силите на президента на Сирия Башар Асад, така и на Сирийската свободна армия в борбата с Ислямска държава, заяви в петък президентът на Русия Владимир Путин пред колегията на Министерството на отбраната.

Синхронизация на три армии

“Работата на нашата авиогрупа способства за обединяването усилията — както на правителствената войска, така и на Сирийската свободна армия. Днес няколко нейни части на брой над 5 хиляди човека, както и регулярната войска, започнаха настъпление срещу терористите в провинциите Хомс, Хама, Алепо и Рака. Ние ги подкрепяме от въздуха така, както и сирийската армия, оказваме им помощ във въоръжението, боеприпасите и материалните средства”, — продължи Владимир Путин.

Тагове: ; ; ; ; ; ;