Лидерът на кубинската революция Фидел Кастро, изрази увереност, че Русия и Китай са тези страни, които ще направят всичко възможно за съхраняването на мира на земята.

 

» Нямам никакво съмнение, че Китай и Русия, имайки предвид историческите им традиции и собствения революционен опит, че ще предприемат максимални усилия, за да се избегне войната и ще способстват за мирното развитие във Венецуела, Латинска Америка, Азия и Африка», написа Фидел Кастро в статия адресирана към венецуелския лидер Николас Мадуро, публикувана във вестник Granma.

 

104
Според Фидел Кастро, в днешния свят сигурността и безопасността не са гарантирани за никого.

 

« Едва девет страни разполагат с ядрено оръжие, като една от тези страни е САЩ- които пуснаха две бомби, избили стотици хиляди души в течение на 3 дни, причинили физическа и психологиеска вреда на милиони беззащитни хора«, подчертава Кастро, изразявайки увереност, че Китай и Русия по-добре осъзнават световните проблеми от САЩ.

 

« Защото те са  имали опита на ужасните войни, предизвикани от слепия егоизъм на фашизма»— допълва лидерът на кубинската революция.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;