Президентът на Сирия Башар Асад заяви, че никога не е и помислил да напусне страната и няма намерение да живее в която и да е друга държава, при каквито и да било обстоятелства.

“Не, никога не съм мислил да напускам Сирия, при каквито и да било обстотелства, такава мисъл не ме е спохождала по принцип, това никога няма да се случи”, — каза Асад.

Президентът на Сирия, отговаряйки на въпрос, готов ли е да напусне Сирия и да живее в някоя приятелска държава, подчерта, че той е готов да напусне поста си, ако това е желанието на болшинството сирийски граждани.

“От друга страна, ако имах проблеми със сирийците или с болшинството сирийци и в същото време с държави в региона и в света срещу мене…и голяма част от Запада, и САЩ, и техните съюзници…най-силните и богати държави в света са против мене, а аз да съм против народа си, то как бих могъл да остана все още президент? Това не е логично. Аз все още съм тук, след пет или около пет години война, защото имам подкрепата на болшинството сирийци”, — каза президентът на Сирия.

Тагове: ; ;