Съд Украйна Бондарчук 5_nНа 7 декември 2015 г., в Дарницкият районен съд на гр. Киев, продължи битката за освобождаване лидера на Работническата Партия – Алексанър Василиевич Бондарчук, депутат от 3 и 4 Народно Събрание на Украйна.

Схватката е между властта от едната страна, в лицето на следователя, прокурора, експерта, съдията и защитата – от друга.

Процесът, който безспорно е политически, се премълчава от Запада, украинската власт и разбира се от украинските „независими“ средства за масово осведомяване.

Съдят Бондарчук – лидера на опозиционната „Работническа партия“ и главен редактор на вестник „Работническа класа“ за това, че е препубликувал интервю с Павел Губарев (лидер на обществената организация „Народно опълчение на Донбас“ и лидер на политическото движение „Новорусия“).

Съдът, на практика го е лишил от право на защита, недопускайки адвоката му както до материалите по делото, така и до информацията от държавния регистър. В същото време, съдът не подвежда под отговорност експерта по делото, дал лъжливо заключение, като предвидливо преди това, съдът не го предупреждава, че за лъжа носи наказателна отговорност. В този процес обаче, благодарение професионализма и усърдието на адвоката, беше извоювана малка победа. Съдебното дело продължава …

 

Алексей Политкор за News Front България

Съд Украйна Бондарчук _nСъд Украйна Бондарчук 8_nСъд Украйна Бондарчук nСъд Украйна Бондарчук_nСъд Украйна Бондарчук3 _n

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;