85Президентът на Русия Владимир Путин по време на заседанието на Министерството на отбраната на Русия в петък заяви, че всички сили, които заплашват руските военни на територията на Сирия, подлежат на унищожение. Той заповяда да се действа пределно твърдо.

“Искам да предупреди тези, които отново се опитват да организират каквито и да било провокации срещу нашите военнослужещи. Ние вече взехме допълнителни мерки за гарантиране сигурността на руските военнослужещи и авиобазата в Сирия. Тя е подсилена с нови авиозвена и средства на ПВО”, — каза Путин.

“Всички действия на ударната авиация се извършват под прикритието на изтребители. Заповядано е да се действа пределно твърдо. Всички цели, заплашващи руската групировка или нашата наземна инфраструктура, подлежат на незабавно унищожаване”, — подчерта той, призовавайки едновременно с това да се развива сътрудничеството с държавите, които са заинтересовани от ликвидирането на терористите.

Путин добави също, че части на сирийската свободна армия на брой над 5 хиляди човека заедно с правителствената войска ще настъпят срещу терористите.

Президентът на Русия предупреди тези, които се опитват да организират провокации срещу руските военни в Сирия.

Путин заяви, че военните на Русия са нанесли сериозни вреди върху инфраструктурата на Ислямска държава в Сирия и така са променили ситуацията в страната.

News Front България

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;