ОбамаСАЩ могат с пълно право да се считат за помагачи на терористите от ИД. Това пише журналистът от Washington Times Тод Ууд в статията си “Русия е права: Белият дом помага на ИДИЛ в контрабандата и продажбата на нефт”.

Авторът припомня, че САЩ “не са забелязвали” търговията с нефт между Турция и ИД преди за това да сигнализира Русия.

“Когато високопоставените американски чиновници заявяват, че не виждат никаква контрабанда на нефт, който се изнася за Турция, то това вече дори не е лукавство, тук вече “мирише” не на друго, а на пряко покровителство”, — каза тогава Министерството на отбраната на Русия.

На свой ред САЩ се опитват да се оправдаят, че не са реагирали преди за това да сигнализира Русия, за да предпазят от смърт мирните жители, а и за да запазят околната среда.

Пентагонът бе принуден да удари по нелегални цистерни на ИД, за да замаже очите на света.

“Политиката на Вашингтон по отношение на терористите е мътна и непредсказуема. Затова, ако в близко бъдеще видим засилване на позициите на терористите, то правителството на САЩ вероятно ще бъде свързано с това. Не е възможно да си толкова сляп, че да не забележиш толкова очевадни факти, а и да се правиш, че нямаш нищо общо с това”, — пише журналистът от Washington Times.

News Front България

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;