Около 100 хиляди чуждестранни военнослужещи, 90 хиляди от които от арабските страни и от страните на Персйийския залив се очаква да бъдат прехвърлени в Ирак за борба с бойците от » Ислямска държава» (ДАИШ), съобщава на страницата си в Facebook лидерът на парламентарния блок «ИРАДА» Ханан ал- Фетлауи.

 

 

Такава информация е постъпила от надеждни източници след преговори между американския сенатор Джон Маккейн и премиера на Ирак Хейдаром ал- Абади.

 

73

 

 

 

« На Ирак е казано, че американското решение вече е прието и не подлежи на обсъждане»- пише още Ханан ал- Фетлауи, уточнявайки че на преговорите са присъствали министърът на отбраната на Ирак, заместник ръководител на генералния щаб и представители на спецслужбите.

» Чуждестранни войски от порядъка на 100 хиляди души- 90 хиляди от Саудитска Арабия, Катар, Йордания и 10 хиляди военнослужещи от САЩ ще бъдат прехвърлени в западните райони на Ирак- подчерта Ханан ал- Фетлауи.

» Премиерът на Ирак открито изрази недоумение си  от заявлението на Джон Маккейн, че решението вече е взето.»- допълни главата на «ИРАДА».

 

Българска редакция News- Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;