Eвропейска среща 2015 Брюксел 0_nНа 7 и 8 декември 2015 година в Брюксел се проведе Европейската комунистическа среща и Пленума на „Инициативата на комунистическите и работническите партии“. Участваха представители от 39 държави от Европа.

Темата на срещата беше „Засилване на работническата народна борба срещу капиталистическото варварство, което ражда войни, нищета, бежанци и мигранти. За Европа на социализма, мира, социалната справедливост“.

Представителите на комунистическите и работническите партии успяха да обменят опит и информация за ситуацията в своите страни и дейността на партиите си, а също обсъдиха събитията, които се развиват вследствие на капиталистическата криза и изострянето на международните противоречия вследствие реакционната политика на НАТО, ЕС и възраждащия се фашизъм в Европа и по света.

В центъра на вниманието се оказа войната в Сирия, а също и опасното развитие на събитията в Украйна, проблемът с мигрантите и бежанците, атаката на капитала, дейността на антинародните правителства и ЕС върху правата и завоеванията на работническата класа и широките народни слоеве.

Всички представители на организации и партии от Европа разкриха реакционната и пагубна за човечеството роля на империалистическите организации НАТО и ЕС в събитията по света днес, подчертаха необходимостта от засилване борбата срещу съглашението за Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство между ЕС и САЩ (TTIP), обявиха се срещу разширяване противоракетна отбрана на НАТО, срещу транснацоналните монополи и други.

Представителите на комунистическите и работническите партии приветстваха борбата, разгръщаща се в много страни срещу националистическите, фашистките, ислямистките сили, срещу империалистическите войни и се обявиха за път, водещ към общество без експлоатация на човек от човека.

В конференцията взе участие Петя Паликрушева — представител на СКБ, Движение «Че Гевара» и ръководител на българската редакция на News Front.

Европейска среща 2015 Брюксел 2_n

News Front България

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;