Принципи на управление на «Ислямска държава», основни закони за международна политика, външна и вътрешна пропаганда, контролът на нефт, газ и други сфери на икономиката на » халифата»- всичко това представлява доктрината на разрастващата се » Ислямска държава», която освен терористична организация се превръща в нова алтернатива, отричаща пороците и устройството на западния модел.

 

66

 

 

Западната преса с удивление забелязва как «Ислямска държава» започва да се превръща в квазидържава.

Това явление, в никакъв случай не трябва да остане недооценено от политиците и световната общественост. 

 

В какво се превръща всъщност «Ислямска държава»?

 

В понеделник, 7 декември британското издание The Guardian  публикува 24 страници от » Принципите» на управление на » Ислямска държава».

 

Точната дата, или преди колко време са написани не става ясно, но най-вероятно това се е случило именно това лято ( в интервала юли- октомври), след като в края на юни, Абу Бакр ал- Багдади, един от главатарите на ИДИЛ ( ДАИШ)  провъзгласи » Ислямска държава» на територията на Сирия и Ирак.

 

65

 

» В тези принципи ние виждаме истинската доктрина на обучение и възпитание на организацията и членовете влизащи в нея, започвайки от децата и продължавайки по кариераната стълбичка.»

 

Както пише британското издание, анонимен бизнесмен, който сътрудничи с терористите, е предоставил

» Принципите» и редица аналогични документи на Аймен Джавад ал- Тамими на британски учен занимаващ се с изследвания на ДАИШ, който ги публикувал на сайта си. » Принципите» са подписани от името на египтянин на име Абу Абдулла ал- Масри, възможния автор или редактор.

 

 

» Джон Кери ги нарича чудовища-психопати, Франсоа Оланд-варвари, Дейвид Камерън- поклонници на култа на смъртта, но зад » Ислямска държава» се крие много повече от това»- се казва в началото на статията в британското издание. Въпреки че, в основата на ИДИЛ е заложен принципът на жестоко насилие, бойците също така развиват идеята на здравеопазване, образование, търговия и трудоустройство.

» Кученца на халифата»

Разбира се, основно внимание от авторите на » Принципите» е отделено на въпросите по военна подготовка- до военно обучение на деца. Фактиески, това се явява първото писмено потвърждение на това, че създаването на » млади войни на джихата» или » кученца на халифата», както ги наричат още, заема достатъчно широко място в идеологията на «Ислямска държава».

 

67

68

 

Лагерите за подготовка на  бойците се делят на 3 категории: 1 подготовка- за новаците или за новобранци, 2 подготовка за напреднали и 3 — ветерани, отделно предвидени звена  за младежи.

 

Освен военния принцип, са регламентирани и гражданското образование, предимно религиозно. Като авторът на доктрината изисква изграждането на добре осведомено ислямско поколение, което ще бъде способно да поддържа умата ( мюсулманска община) и бъдещето й » без използване на западния опит».

 

 

Икономическия модел на ИДИЛ, по мнението на британските журналисти, до някаква степен напомня на съветския, или по-конкретно- жестока централизация и контрол над цените.
Идеологическите основи се сравняват със заветите на Мао или Хо Ши Мина и други подобни движения, за които резонансните действия са били само част от върха на айсберга.

 

Е, мили европейци- всъщност давате ли си сметка какво се изправя пред нас?

Тероризъм като отговор на ценностния тероризъм проповядван и налаган от САЩ…

почва да ни излиза все по-скъпо: те терористите стреляли, възмутени от фалшивите ценности на Запада.

Предстои ислямизация на света- ще се справим ли?

 

Българска редакция News- Front.

Тагове: ; ; ; ; ;