Нови разкрития на хакерите от » Кибер-Беркут» с доказателства за евентуални  доставки на съветски авиобомби в Катар от Украйна.

 

61

 

 

Програмистите продължават да анализират пощата на главата на полската оръжейна компания «Level 11″ , Павел Витолд Кжковский, като успяват да засекат  тесни връзки между компанията «СпецТехноЭкспорт» и «Level 11″  по въпроси свързани с посреднически услуги по доставки на отъжие в различни държави.

 

60

 

« Делегация на катарското министерство на отбраната се интересува от възможности за закупка от  «СпецТехноЭкспорта» на голяма партия съветски авиобомби. Съдейки по писмото на Антон Сергеевич  Пашинский директор на департамента “Спецтехноэкспорт»

( предприятието е търговски агент на държавния концерн » Укроборонпром», занимаващ се с продажба на украинска техника за износ и закупуване на недостигащи образци за Украйна) към ръководителят на полската компания  «Level 11″, става ясно, че представители на Катар имат готовност да закупуват бомби на цени, значително по-високи от пазарните. Което говори, че въпросът явно, е действително спешен, щом за«ОФАБ 250-270″ , който се движи в порядъка от 700 долара за бройка- се казва в съобщение на сайта на » Кибер- Беркут.

 

 

Хакерите са озадачени и от факта, че авиобомбите не влизат в стандартите на Военно-въздушните сили на Катар, и най-вероятно няма да се използват по предназначение. При което, за Министерството на Отбраната на Катар, особено важен бил факта, именно че бомбите са съветско производство.

 

 

« Нищо чудно, тези боеприпаси да се окажат изведнъж  на територията на Сирия, или да се взривят в населено място, за да се обвини след това Русия в бомбардировки над мирното население»- предупреждават не без основание от» Кибер- Беркут».

 

Българска редакция News- Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;