Американския политолог и професор на Принстънския университет Стивън Коен смята, че вече е време за Европа да вземе решение- ще подкрепи ли усилията на Русия в борбата й срещу тероризма, или ще продължи да играе ролята на инструмент на Вашингтон, за поддържане на ненужната студена война.

 

44

 

В свое интервю политическия експерт отбелязва, че след терористичния акт над руския самолет А321, в който загинаха 224 души, серията атентати в Париж с жертви над 150 души, и безпрецедентната атака от страна на Турция и свалянето на руския Су-24, на Запад все по-ясно се виждат два лагера- тези, които подкрепят Русия и действията й срещу тероризма, и противниците й.

 

Стивън Коен, също така обръща внимание, и на това, че голяма част от Европа започна да се вслушва към лидерите на Русия и Франция, Владимир Путин и Франсоа Оланд, и е за сътрудничество с Русия в борбата й с тероризма. Освен това, някои американски политици се придържат към позицията, че в борбата с ДАИШ, е необходимо сътрудничество с Москва.

 

46

 

 

Американския политолог обръща внимание и на отявлените противници на Русия, и агресивната редакционна политика на такива издания като  The Washington Post или The Wall Street Journal, които активно се опитват да » стоплят» украинския конфликт и да изострят ситуацията със сваления руски бомбардировач.

Готова ли е световната общественост да направи своя избор и колко още е необходимо да се разрастне заплахата от тероризма, за да се обедини светът в борбата срещу него?

 

Българска редакция News- Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;