Ердоган семейство c1Синът търгува с нефт, дъщерята лекува ранени и защитава турците в Белгия

За това, че във финансирането на Ислямска държава участват някои страни-членки на G 20, се говореше дори на последната среща на групата в Анталия. Но тогава групата на двайсетте се въздържа от преки обвинения към Русия. Наистина, по време на речта си на брифинга Владимир Путин показа на участниците снимки, направени от космоса и ги коментира.

“Колоните от цистерни са в рамките на десетки километри, от височина 4-5 хиляди метра те стигат до хоризонта. Всичко това изглежда като нефтопровод”, — поясни президентът на Русия.

“Оттук се финансират бандитските формирования в Сирия. Става дума за десетки и стотици милиони долари”, — добави Путин.

Ердоган син jpg

След своеобразното предуреждение, направено в Анталия, руските пилоти в Сирия започнаха лов над колоните цистерни, превозващи нефт към Турция. По време на първата атака бяха бомбардирани 500 цистерни. След това беше унищожен нефтопреработвателният завод на Ислямска държава. Сега автоколоните, които по-рано се движеха постоянно и свободно, търсят други пътища, при това поединично, което значително занижи интензивността на преноса на контрабанден нефт. Това от своя страна доведе до значително спадане на печалбата от продажбата.

Според Министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу, от авиоударите на ВКС на Русия черният пазар губи ежедневно до 1.5 млн долара (това са 60 хиляди тона нефт на денонощие).

Преди Анталия това беше абсолютна тайна.

Западните съюзници на Турция предпочитаха да премълчават за причастността на Ердоган към нефтения бизнес на Ислямска държава, но световната преса вече знае фактите.

С всеки изминал ден информацията по темата става все повече и повече, докато на всички стана ясно, че Ислямска държава е в някакъв смисъл семеен бизнес за президента на Турция.

В този бизнес участва не само той, но и децата му – синът Билал и дъщерята Сюмейе.

Еродган син кораб 4Нефтеният магнат Ердоган-младши

Според информация на турската преса, Билал Ердоган заедно с брат си Мустафа и зетя на президента Зией Илген притежават корабната компания BMZ Group. Тя притежава специални места в пристанишата на Бейрут и Джейхан, откъдето танкерите с контрабанден нефт се транспортират до потребителите в Япония. Само един такъв танкер – “Бегим Асланова”, е бил платен неотдавна от Ердоган-малдши за 18 млн долара. BMZ Group притежава десетки подобни танкери. За първия си танкер Билал Ердоган е платил 35 млн долара.

Отговаряйки на обвиненията на пресата за ангажиментите на сина му към контрабандния бизнес с ИД, президентът на Турция нарече новата 95-метрова придобивка на Билал “лодчица”, предизвиквайки присмеха на турските борци с корупцията.

Ердоган кораби 5

Опозицията в Турция мечтае да види Ердоган зад решетките.

“Президентът Ердоган твърди, че в съответствие с международните транспортни конвенции, в дейността на Билал няма законови нарушения и неговият син просто работи с регистрирани японски компании. Но де факто Билал Ердоган е свързан напълно с терористичната дейност на ИД. Докато баща му е президент на Турция, Билал ще бъде защитен от каквито и да са съдебни преследвания!”, — смело заяви пред пресата вице-президентът на Републиканската народна партия Гюрсел Текин. Според него, корабната компания BMZ Group, която търгува с нефт от ИД, “е семеен бизнес, а акциите на BMZ са притежание на близки роднини на президента Ердоган”.

Билал Ердоган дори не крие връзките си с ислямистите. Неотдавна бяха публикувани негови снимки, в които той е редом до брадати терористи от ИД. Същите брадати джихадисти нееднократно са се снимали с отрязани глави, които носят в ръцете си.

Белгийската следа на турската “майка Тереза”

Ердоган дъщеря _4

Дъщерята на президента на Турция Сюмейе Ердоган е не по-малко активна от брат си и баща си. Според информация от медиите, тя е патрон на военна болница, разположена в югоизочна Турция, в провинция Шанлиурфа. В болницата се лекуват бойци от ИД, транспортирани от Сирия. Организацията Global Research News сподели разказа на една анонимна медицинска сестра за работата й в болницата на Сюмейе.

Дъщерята на Ердоган – Ислямска държава в сянка

Ердоган съпруга  и дъщеря 6

Медицинска сестра, работеща нелегално в Шанлиурф – град в югоизточна Турция, недалеко от границата със Сирия, разгласи информацията за ролята, която изпълнява Сумейе Ердоган за организирането на медицинска помощ на ранените терористи от Ислямска държава, които се пренасочват по-късно към турски болници.

Живееща в полуразрушена къща в предградието на Истанбул заедно с децата си, 34-годишната медицинска сестра, желаеща да остане анонимна от страх от отмъщение, разказва за 7-седмичната си работа в секретната военна болница в Шанлиуфр, съобщи Global ResesrchNews.

“Почти всеки ден няколко турски военни камиони превозваха десетки сериозно ранени дългокоси разбойници от Ислямска държава в нашата секретна болница. Ние подготвяхме операционните и помагахме на лекарите при операциите”, — каза тя.

“Получавахме щедра заплата – по 7 500 долара на месец, но те не знаеха, че аз съм привърженик на алавитите, на шиитския ислям”, — споделя медицинската сестра.

Получила образование в Лондон, наследница на богато семейство и с баща президент на Турция, дъщерята на Реджеп Ердоган Сюмейе Ердоган нееднократно е обявявана за решението си да замине за Мосул, вторият по големина град в Ирак и гнездо на Ислямска държава, за да “работи като доброволец”. Това навлече обществения гняв в Турция върху нея, мнозинството от опозиционните партии я осъдиха за решението й.

Турските опозиционни партии обвиняват администрацията на Реджеп Ердоган в потулване на истината за многобройните финансови длъжностни престъпления на сина на Еродаган – Билал.

Билал Ердоган, който притежава няколко корабни компании, подписа договори с европейските оператори за доставка на иракски нефт в различни азиатски страни.

Дъщерята на Реджеп Ердоган Сюмейе съвсем не е домакиня и отдавна е политическа фигура в Турция.

Ердоган съпруга дъщеря

През зимата на 2011 година тя заедно с майка си Емине участва в заседанието на Комисия в ООН за статуса на жените. А преди последните парламентарни избори в Турция бе обсъждана нейната кандидатура за поста председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието. За поста я издигна заместник председателят на партията Сюлейман Сойлу.

Дъщерята на Ердоган е активна и по международните въпроси.

Миналото лято тя бе организатор на серии акции в защита на депутата от парламента в Белгия от турски произход Махинур Оздемир. Махинур бе изключена от партията, защото отрече геноцида над арменците. Сюмейе се срещна с консула на Белгия и настоя за реабилитация на “турския” депутат. Тази история е нагледна илюстрация на следното – как кланът Ердоган подкрепя “своите” в самото сърце на обединена Европа.

Струва си да припомним, че именно Белгия в последните дни е арена на мащабна спецоперация по търсенето на авторите на терористичния акт в Париж.

Така търговските и политическите интереси на членовете на семейство Ердоган се преплетоха с Ислямска държава по най-причудлив начин.

Политическата протекция на Турция дълго време помагаше на Ислямска държава да разшири влиянието си, да завземе нови територии от определени държави, а печалбата от нефта “изпрани” от клана Ердоган, да се върнат обратно в хазната на терористите, за да продължат те експанзията си над цивилизования свят.

Сега разбирате ли откъде се появиха тези хиляди и хиляди млади мъже-бежанци и плъзнаха по цяла Европа?!

Ердоган син 3_n

Личният интерес на турския президент съвсем не е само в личното облагодетелстване.

Парите тук играят ролята на политически инструмент, служещ на голямата цел на Ердоган – възраждането на Османската империя.

Мечтата на Ердоган е да ликвидира светското наследство на Кемал Ататюрк и да вдигне над Турция знамето на радикалния ислям.

News Front България

Семейството на Реджеп Ердоган с краля на Мароко
Семейството на Реджеп Ердоган с краля на Мароко

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;