Нездравият американски интерес към България става все по невъздържан. След многото изхарчени щатски долари за антируска пропаганда, САЩ продължава да си скубе косите от яд и неразбиране, как така българския народ продължава да е на страната на Русия.

 

Лоялните изказвания от страна на президента Плевнелиев, вече не носят радост на задокеанските партньори.

Насила хубост не става, и колкото и да ревнува САЩ, България не изневерява на славянската си същност.

Както се казва, срещу гласа на народа никой няма сила. Нищо, че мнението на българите се мълчи- важното, е че се чувства.

 

68

 

 

А България не спира да разстройва САЩ с искреното си отношение към братушките. Ефектът на пеперудата и малко физика- колкото повече САЩ натиска страната ни да заеме антируска позиция, толкова по-силно българите подкрепят Русия. И недоумението на САЩ как така се получава, започва да граничи с истерия.

Бъдещият посланик на щатите в България, се зарече да влезе в борба с » агресивната руска пропаганда», пред сенатската комисия на външните работи, силно обезпокоен от ненарушимите връзки на братска привързаност между България и Русия.

 

Типично по американски Ерик Сет Рубин, въпросният бъдещ посланик, приложи тактиката » крадецът вика, дръжте крадеца», с изказването си, че медии и определени групи получават финансово стимулиране от Русия, пропускайки да спомене факта, че САЩ са предвидили сериозна цифра от бюджета си  за информационна кампания именно на Балканите.

За собствено успокоение Ерик Рубин изтъкна, че парламентарното мнозинство на страната показва съюзнически настрой и лоялност към САЩ.

 

Българска редакция News- Front.

 

Тагове: ; ; ; ;