През изминалите дни ситуацията създадена от агресията на Турция срещу антитерористичните действия на Русия и свалянето на руския Су-24 предизвика много въпросителни в общественото съзнание.

 

2

 

 

 

След първоначалния шок от безцеремоннните и невъздържани действия на Турция и Ердоган, на яве излязоха и движещите сили на създалата се ситуация. Разбира се, всички мислещи хора разбраха, че няма нищо случайно.

 

Опасните връзки на официална Анкара с бойците от » Ислямска държава» и нелегалните доставки на нефт и оръжие, се оказаха не просто подозрения, а факти имащи своите основания.

Топлите отношения между Барак Хюсеин и Ердоган, и официалната позиция на Вашингтон са показателни за общите цели на САЩ и Турция, и те далеч не са усилия срещу борбата с тероризма.

 

 

10

Даже напротив- тероризма и заплахата от него е инструмента » страх» , с който САЩ достатъчно дълго време обяснява «миротворческите» си операции.

Действията на Русия, срещу тероризма, от друга страна са факторът, който извади от равновесие Турция, защото по такъв начин попречи на плановете им по въпроса със Сирия.

 

Въпреки мощната антируска пропаганда, обаче все повече световната общественост подкрепя действията на Русия и Владимир Путин, виждайки реалните последствия от действията на САЩ и Турция.

Последните няколко дни все по-силно се очертава и ролята на военния алианс НАТО в геополитическите процеси, и тази тема предстои да се разгръща.

Българска редакция News- Front.

Тагове: ; ; ; ;