Турция за СирияОсвен бойците за терористичните групировки в Сирия, Турция внася в страната десетки тонове оръжия и боеприпаси, а също 250 броя военен автомобилен транспорт, съобщи началникът на Националния център за управление на отбраната на Русия генерал-лейтенант Михаил Мизинцев.

Стана ясно, че Турция е постоянен доставчик на бойци и въоръжение за терористичните групировки в Сирия: само за последната седмица, екстремистите са получили до 2 хиляди терористи и десетки тонове боеприпаси, заяви в сряда началникът на Националния център за управление на отбраната на Русия генерал-лейтенант Михаил Мизинцев.

“За тази седмица от територията на Турция в отрядите на Ислямска държава и “Джабхат ан-Нусра” са прехвърлени до 2 хиляди бойци, над 120 тона боеприпаси и около 250 броя автомобилна техника с различно предназначение. Имаме неопровержими доказателства, че турската страна вече дълго време и постоянно доставя хора, припаси, оръжие и техника за терористичните групировки, действащи на територията на Сирия”, — каза той на специален брифинг.

Припомняме, че по-рано Министерството на отбраната на Русия публикува доказателства, че президентът на Турция и неговото семейство са се занимавали с контрабанда на незаконно придобит нефт от Ислямска държава.

News Front България

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;