655-402-turskiiat-premier-redzhep-tajip-erdoganКакто заяви Анатолий Антонов, представител на военното министерство на Русия, ръководството на Турция и лично президентът на страната са замесени с терористичната организация Ислямска държава, предаде ТАСС.

Според него, основният потребител на нефт, който постъпва от терористите, е Турция. Ръководството на страната и лично президентът Ердоган и семейството му са въвлечени в престъпния бизнес. Русия нееднократно е предупреждавала, че заиграването с терористите може да доведе до опасен финал, – каза Антонов.

Авиоударите на руските ВВС понижиха доходите на терористите двойно. Ако доходът от нелегална търговия по-рано беше три млн долара на ден, то сега той е половин млн долара на ден, съобщи Сергей Рудской, представител на Генералния щаб на Русия.

За изминалите месеци от 30 септември авиоударите на руските ВВС са ликвидирали 32 нефтени комплекса, 11 нефтени завода, унищожени са повече от хиляди цистерни, превозващи нефтопродукти, – отбеляза Рудско.

Русия осветли маршрутите за транспортиране на нефта от Сирия в Турция,- сподели Рудской. Всички данни са потвърдени от спътникови снимки.

За последната седмица от Сирия в Турция са били прехвърлени около 2000 бойци, 120 тона боеприпаси и 250 броя автотехника, – заяви Михаил Мизинцев, началник на центъра на управление на отбраната.

Анкара продължава да нарича клевета обвиненията на руската страна.

News Front България

Тагове: ; ; ; ; ; ;