Путин деца 36_nЗа това свидетелстват данните от социологическото проучване, проведено от “Левада-Център”.

Според данните, 57 % от запитаните граждани на Русия искат да видят на поста президент на държавата след изборите през 2018 година Владимир Путин. За друг човек, който би продължил политиката на Путин, биха гласували 11 % от респондентите.

Още 18 % от запитаните биха предпочели политик, който да предложи друго решение на проблемите на Русия. Затруднилите се да отговорят са 14 % от участниците в допитването.

48 % от респондентите считат, че в момента Путин няма алтернатива.

33 % са сигурни, че при необходимост подобен човек може да се намери, 6 % са готови в момента да назоват политик, който да замени Путин. Затруднилите се да отговорят са 12 %.

Същото допитване показва, че за  последната година е занижен процентът на тези, които считат за необходимо хората във властта постоянно да се сменят чрез демократични общонародни избори – от 60 % до 45 %.

Нарастват привържениците на тезата, че “хора, които са на власт, през определено време трябва да назначават свой приемник и да му предават властта” ( от 17 % до 22 %), а също на тези, които искат едни и същи хора да остават на власт колкото се може повече (от 11 % до 19 %).

В това, че “на народа постоянно му е нужна силна ръка”, са сигурни 32 % от респондентите, 48 % от запитаните искат Русия да бъде управлявана от “човек, способен с твърде ръка да насочва работата на правителството, парламента, съдебните органи, регионалните органи на властта”.

45 % искат начело на страната да има “лидер, спазващ Конституцията и умеещ да си сътрудничи с всички обществени и политически сили в Русия, включително и с опозицията”.

Всеки пети респондент (21 %)  не иска “в никакъв случай да се допусне властта да бъде в ръцете на един човек”.

Допитването е проведено през ноември 2015 година сред 1 600 човека от 137 населени места от 48 региона в Русия.

News Front България

Тагове: ; ; ; ;