Гражданите на Русия започнаха да продават имотите си в Турция, макар ръстът на придобитите имоти от руснаци да беше в положителна посока, споделят специалисти.

“Всеки може да има собственост в тези държави, нищо не я заплашва, но ползването на собствеността се усложни – започвайки от визовите ограничения и завършвайки с терористичните заплахи, криминалната обстановка в Турция, радикализирането по улиците”, — твърдят собственици на фирми за недвижими имоти в Турци

Чести са нахлуванията и кражбите в домовете на руснаците в Турция в тяхно отсъствие, продължават експертите.

“Домът на всеки чужденец в Турция може спокойно да бъде зает от чужди лица в негово отсъствие, да бъде тотално ошушкан”. Самонастанилите се обикновено казват на полицията, че са получили устна договорка със собствениците и понеже няма кой лично да подаде жалба в съда, нещата си остават така – без намеса на полицията. В едни случаи при подобни дела е достатъчно собственикът да се обърне към полицията, но в други няма как да мине без съдебно дело. А то може да продължи 36 месеца.

“Гражданите на Русия в случай на влошаване на отношенията с други държави могат да пострадат двойно. Първоначално ще им блокират банковите сметки или ще арестуват имуществото им…”, — заключи специалистът.

News Front

Тагове: ; ; ; ;