Карта на световното лицемерие 2_nРеших да публикувам карта на лицемерието, така реших да я кръстя. На самата карта е изобразено как хората реагират на едно и също трагично събитие в зависимост от това  къде се случва.  Когато събитието е в САЩ, Канада, Австралия и по-голямата част от Европа светът реагира с «Ах, какво голямо нещастие се е случило»

Когато събитието се случва в България, Турция, и почти целият континент на Южна Америка, светът реагира с «Ох, колко тъжно…».  Същото събитие в Русия, Китай и други части на Азия е «Добре, това е живота….».

Нека да разгледаме същото събитие в Казахстан, Монголия, Тайланд и островите около Австралия, хората първо реагират не във връзка със събитието, забележете, а с въпроса «Съществува ли такава държава?».

Както вече сте се и досетили когато събитието е в най-бедният континент Африка, хората реагират на събитието с «Както и да е», пълно пренебрежение.

Тази карта дава и един много важен извод, че населението от водещите държави мислят себе си за по-възвишено и следователно могат и да се гаврят с останалите държави. Искам само да припомня, че Африка да е бедна и проблемите в Ирак, Сирия, Либия и още десетки държави са причинени именно от така наречените лидери, които искат да стъпчат всички останали и да ги превърнат в техни икономически колонии.

Тагове: ; ;