Президентът на Сирия Башар Асад счита, че причина за унищожаването на руския бомбардировач Су-24 от турските ВВС е непримиримостта на президента на Турция Реджеп Ердоган. Това каза той за сирийската информационна агенция САНА.

Според сирийския лидер, на Ердоган не са му издържали нервите, защото намесата на Русия е променила баланса на Земята.

“Провалът на Ердоган в Сирия, провалът на неговите терористични групировки означава за него политически фалит”, — счита Асад.

Асад добави, че това, което направи Ердоган, при всички случаи ще промени съотношението на силите.

“Войната срещу тероризма продължава, руската подкрепа ще бъде още по-силна”, — уверен е Асад.

Президентът на Сирия акцентира, че за времето от началото на сирийския конфликт до сега, когато срещу Ислямска държава провеждаха въздушни операции силите на коалицията начело със САЩ, терористите само укрепваха, ИД се разширяваше, в нея се вливаха ресурси от различен вид от целия свят. В резултат на бомбардировките на Русия, обаче, се случи точно обратното – значително намаля броят на “Джабхат ан-Нусра” и други групировки.

Според Асад, доставките на терористите идват главно през Турция с подкрепата на Саудитска Арабия и Катар. За да бъде победен тероризмът, трябва да се ликвидират всички канали за снабдяване, подчерта той.

Споменавайки опозицията, Асад сподели, че настоящата опозиция може да бъде сформирана само вътре в страната. Тази опозиция, която се формира във Франция, Катар, Саудитска арабия, САЩ или Великобритания, не е патриотична. Що се касае до въоръжената опозиция, то тя се състои само от терористи, добави президентът на Сирия.

News Front България

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;