Антируската политика на Запада, в това число и санкциите срещу Москва, е недопустима, защото намалява силите на антитерористичната коалиция срещу Ислямска държава, заяви ръководството на партията “Алтернатива за Германия”.

Както съобщава Die Welt, немските политици са против ролята на Турция като “пазител на вратите на Европа”, защото правителството на Ердоган провежда в страната си политика на “засилена ислямизация”.

“Считаме, че Русия е легитимен субект наред с другите държави и важен партньор в съвместната борба срещу ислямистия терор”, — заяви в резолюцията си партия “Алтернатива за Германия” в края на партийния си конгрес в Хановър, съобщи Die Welt.

“Антируската политика на Европа е недопустима и тя трябва да бъде прекратена”, — подчерта председателят на партията Александър Хауланд.

Според ръководството на партията, всички действия, насочени срещу Русия, ще съдействат за отслабването на антитерористичната коалиция.

“Алтернатива за Германия” настоява за снемане на всички антируски санкции от страна на ЕС и възстановяване на нормалните отношения между НАТО, ЕС и Русия, пише немското издание.

Немските политици добавиха, че “във връзка с неотдавнашното унищожаване на руския бомбардировач от страна на Турция, не може да се изключи и военна операция на НАТО или постепенно въвличане във въоръжен конфликт между Изтока и Запада”.

Във връзка с бежанската криза, “Алтернатива за Германия” отхвърли предложението Турция да бъде превърната в “пазител на вратите на Европа”, “защото настоящото правителство на Турция подлага на все по-дълбока ислямизация страната”.

Според изданието, резолюцията на партията е призив да не се допусне участието на Германия в сирийския конфликт.

Партията предложи да се задължат сирийските бежанци, намиращи се в Германия, да воюват срещу Ислямска държава в страната си.

Петя Паликрушева, Българска редакция News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;