Провал на поредното настъпление на ислямистите южно от Алепо

Сирия провал атака _nВ последните дни метежници от различни терористични групировки претърпяват поражение след поражение.

Независимо от увеличената помощ извън граница с жива сила, оръжия и боеприпаси, голяма част от конвоите не достигат до крайната си точка, благодарение действията на ВКС на Русия.

Във връзка с това лидерите на терористите предприеха отчаяни действия, за да променят ситуацията и да постигнат каквито и да са успехи на фона на тоталните поражения, които преследват като прокоба ислямистите в последно време.

Вчера, в неделя, над 5 хиляди метежници бяха убити при отблъскване на атаката за населеното място Ал-Азизия, намиращо се в южната част на провинция Алепо.

В нападението взеха участие обединените сили на групировките “Джабхат ал-Нусра”, “Харакат Ахрар Ал-Шам”, “Харакат Нурудин Ал-Зинки”, “Лива Сукур Ал-Шам”.

Бе хвърлен целият личен състав на ислямистите, но коренен прелом на ситуацията от тяхна страна не бе постигнат, — съобщи телевизия Ал-Масдар.

По време на първия етап от настъплението на метежниците към Ал- Макала те имаха успех.

Те успяха да се врежат в първата линия на отбраната на опълчението NDF и Ал-Aziziyah и да проникнат навътре. Но, пристигналите кадрови касти на сирийската армия и формированията на “Хизбулла” спряха настъплението на терористите.

Повиканата на помощ руска авиация принуди ислямистите да напуснат завзетите територии и панически да избягат, за да се скрият от съкрушителния удар на руските самолети.

Според данни от щаба на отбраната в Тал Ал-Ейс, е установено, че по време на щурма за Ал-Азизия и спирането на атаката са убити повече от 500 терористи. Сред убитите има няколко чеченски и уйгурски наемници, които са воювали в състава на “Харакат Ахрар Ал-Шам” и “Джабхат Ал-Нусра”.

Петя Паликрушева, Българска редакция News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments