Дъхът от война — неказаната истина за войната в Донбас

Не можеш да говориш за война, която не си видял— достатъчно разумно твърдение обясняващо до някаква степен, изненадата ни от престъпленията срещу човечеството.

 

Тези, които са били на война казват, че е трудно да се «измъкнеш» от нея. Това се отнася и за тези, които я водят и за тези срещу, които се води, и тези, които я показват.

 

221115_fadeev_interviu_620

 

Кинодокументалистът с псевдоним Максим Фадеев снима серия филми » Донбас на линията на огъня» от началото на трагичните  събития в Украйна до днес, когато конфликта се води «замразен» и в същото време тлее.

» Донбас на линията на огъня»- е уникална хроника поднесена като зрелищно и атмосферно кино, документален разказ на границите на художесвеното.

 

Какво е войната? Какво е света, за какво сме родени на този свят? Какво ни прави хора?

Обречен ли е човешкия род да прави едни и същи грешки?

 

От позицията на наблюдател — логическата основа на филма е в изображението и в звука, а войната като катализатор- преживяванията на реалните хора в нея.

Докато снимаш по време на война, можеш да уловиш човешката душа..сигурно за това филмите за войната винаги докосват и разтърсват.

Защо снимам войната?- показвайки диханието на смъртта и войната, предизвиквам хората да се замислят и да поискат живота.

 

Българска редакция News- Front.

Коментари:

Зареждане ...