Не можеш да говориш за война, която не си видял— достатъчно разумно твърдение обясняващо до някаква степен, изненадата ни от престъпленията срещу човечеството.

 

Тези, които са били на война казват, че е трудно да се «измъкнеш» от нея. Това се отнася и за тези, които я водят и за тези срещу, които се води, и тези, които я показват.

 

221115_fadeev_interviu_620

 

Кинодокументалистът с псевдоним Максим Фадеев снима серия филми » Донбас на линията на огъня» от началото на трагичните  събития в Украйна до днес, когато конфликта се води «замразен» и в същото време тлее.

» Донбас на линията на огъня»- е уникална хроника поднесена като зрелищно и атмосферно кино, документален разказ на границите на художесвеното.

 

Какво е войната? Какво е света, за какво сме родени на този свят? Какво ни прави хора?

Обречен ли е човешкия род да прави едни и същи грешки?

 

От позицията на наблюдател — логическата основа на филма е в изображението и в звука, а войната като катализатор- преживяванията на реалните хора в нея.

Докато снимаш по време на война, можеш да уловиш човешката душа..сигурно за това филмите за войната винаги докосват и разтърсват.

Защо снимам войната?- показвайки диханието на смъртта и войната, предизвиквам хората да се замислят и да поискат живота.

 

Българска редакция News- Front.

Тагове: ; ; ; ; ;