Информирани източници, близки до правителствените структури на Турция съобщават за плановете й за мащабна операция в Сирия.

 

Подготвя ли се Ердоган за поредната провокация, след като си позволи открито и безцеремонно да нападне Русия?

 

barack-obama-ahmet-davutoglu-recep-tayyip-erdogan

 

Едва ли в днешните геополиически условия, някой може да храни илюзията, че Турция ще стои мирно, след като заяви османските си амбиции и размаха ятагана.

 

След свалянето на руския бомбардировач, много факти излязоха на яве. Кой как и колко се бори с тероризма и ‘Ислямска държава»

Първо Барак Хюсеин Обама  поиска Русия да отегли подкрепата си към Башар Асад, от което ясно пролича намерението на САЩ- а именно достъп до ресурсите на Сирия ( за което разбира се сирийския президент е препятсвие). Разбира се, че такова недостойно предложение не може да мине пред Москва, и съвсем вежливо Русия върна отговор: само Сирия и сирийския народ могат да решават кой ще е пезидента й, а Москва не би отеглила подкрепата си към Башар- Ал -Асад и Дамаск, просто защото така не се прави.

 

Някъде след този момент САЩ пусна в действие Турция, която забрави за европейската си цивилизованост и джелатски скочи срещу Русия, нарушавайки всички възможни човешки и международни законови норми.

 

 

Докато Русия води битка със световния тероризъм, САЩ, Нато и Турция нямат интерес този тероризъм да бъде спрян.

 

 

Българск редакция News- Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;