Сутринта на 29 ноември в републиката не остана място, в което да няма електричество, предаде пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации на Русия.

Продължава доставката на генератори в Крим. Чрез автономни източници на електрозахранване е гарантирана работата на полуострова.

Само за изминалото денонощие с тежки автомобилни колони на територията на Кримския полуостров са доставени 19 генератора с различна мощност. Понастоящем още 20 колони от тежки автомобили снабдяват Крим с около 250 генератора от различни региони на Русия.

В Крим продължават работата си 40 оперативни групи от Министерството на извънредните ситуации, по отстраняването на проблемите работят 228 човека, които проверяват всички 860 социално значими обекти, 217 потенциално опасни обекти и 296 жизненоважни обекти.

В градовете Крим и Севастопол са разположение 12 градски полеви кухни, чийто нужди вече са ползвали около 7 хиляди човека.

Групата по ликвидиране на последствията от извънредната ситуация е увеличена. Участват 4 хиляди човека и над хиляда броя различна техника.

Константин Павлов

Тагове: ; ; ; ;