Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров отправи унищожително заявление към турските власти.

 

 

» Турските медии и социалните мрежи пишат, че Турция винаги била помагала на чеченския народ, опитвайки се да ме упрекнат, че аз съм против исляма на страната на неверниците. Обичам коректността, за това питам кога, къде и как Турция е помогнала на Чечения и на моя народ? Покажете ми поне едно училище, болница, детска градина, или джамия построена от Турция в Чечня! Назовете поне един пример- пише Рамзан Кадиров в страницата си в социалната мрежа.

 

 

«Да, Вие помагахте на уахабистите, терористите като събирате пари за тях. Лекувахте ги, почиваха си при Вас такива като Басаев, Умаров, Удугов, а техните съучастници извършваха терористични актове, и унищожаваха чеченския народ. Това ли наричате помощ?

 

 

ramzan

 

 

» През 19 век Турция с лъжа успя да привлече десетки хиляди чеченци, които бяха поставени в жестоки условия. За пет години повече от половината бяха погубени, а тези които искаха да се върнат в родината ги спираха с открит огън. Днес Турция се превърна в база за вербуване и изпращане на терористите в Сирия. От Турция тръгват престъпниците от цял свят, а задържаните са единици. Турция не се бори с ИДИЛ, тя прави бизнес, купува нефт и финансира враговете на Исляма, които избиват хиляди мюсулмани. И това не е всичко! Спомнете си, кой позорно подкрепи в Париж авторите на карикатурите на Пророка, а? Аз жестоко осъдих проклетото списание, събрах в Грозни повече от милион души, които пред целия свят изразиха решителен протест- продължава възмутен лидера на Чечения.

 

 

» Аз съм враг на уахабистите, хариджитите, терористите. И съм дал клетва да воювам с тях цял живот! В Русия живеят почти 30 милиона мюсулмани, защо тогава сваляте по указание на САЩ и Запада наш самолет, убивате нашия пилот, който воюва с ИДИЛ, защитавайки мюсулманите? С Вашето съгласие и помощ Запада унищожава Ирак, Сирия, Либия. Сега ми отговорете, какви причини може да имате за да обвинявате мен, че аз съм срещу исляма. Аз съм защитник на исляма! А ръководството на Турция помага и участва в унищожаването на ислямските страни и народи» — обобщава Рамзан Кадиров.

 

Българска редакция News- Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;