Сивите вълци 2На 25 ноември убийците, разстреляли руския пилот на сваления от Турция СУ24, дадоха интервю пред «Ройтерс», в което подробно разказаха за своя «подвиг».

Както казват от Държавния департамент: » бунтовниците от умерената опозиция имат право да се защитават както могат». Те, разбира се, не са подписвали Женевската конвенция, където ясно е записано, че да разстрелваш катапултирали пилоти е престъпление и не трябва да се съобразяват с нея. Което логично води и до съждението, че след като за тях тя не важи, то абсолютно резонно би било срещу тях да бъдат използвани касетъчни и фосфорни бомби.
СИвите вълци

По-важно е друго. Даже най-важно. Оказа се, че убийците на руския пилот са идентифицирани. Те не са сирийски граждани и не могат да бъдат «сирийска опозиция». Убийците са граждани на Турция.

Техният водач е Алпасан Чилик, роден през 1971 г. в град Кебан, средна Турция( мъжът в червеното кръгче). Става ясно, че т.н. «умерена опозиция» нито е сирийска, нито е опозиция. това са бойни отряди, обучени и ръководени от самата Турция.
Останалите бандити също са турски граждани, членове на паравоенната организация «Сивите вълци» На снимката по-долу Чилик и неговите главорези позират с вдигнати в знака на «Сивите вълци» ръце.

СИвите вълци Ердоган син

По всичко личи, че въобще не става дума за инцидентно нападение срещу руския самолет. Става въпрос за организирано и добре планирано нападение. Самолетът е водил разузнаване по колона с цистерни от Сирия към Турция, а главорезите на Чилик осигуряват прикритието на износа на нефт към фирмите на сина на Ердоган.

Руслан Попов

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;