Greek Reporter: Гръцкият Нострадамус предрече победа на руснаците над Турция

Света София bulСлед като отношенията между Русия и Турция забележимо се влошиха, много гърци си спомниха пророчествата на Паисий Светогорец, когото често сравняват с Нострадамус, съобщава Greek Reporter.

Преподобният старец нееднократно е предсказвал, че руснаците ще победят във война турците и ще предадат извоювания Константинопол обратно на гърците.

След като Турция свали руския бомбардировач и отношенията между двете държави се изостриха, някои гърци се обърнаха към пророчествата на преподобния старец Паисий Светогорец, съобщи гръцкото издание. Според едно от пророчествата, между Русия и Турция ще избухне война, в резултат на която Истанбул (в миналото столица на Византийската империя – Константинопол) отново ще стане гръцки.

“Ще си вземем отново Константинопол, но не сами. Бог ще направи така, че други ще вземат Града и ще ни го върнат, — написал Паисий. – Ще има война между Турция и Русия. Отначало ще ни се струва, че турците побеждават, но след това войната ще се превърне в катастрофа за тях. Руснаците ще победят и ще вземат Константинопол”.

Старецът предсказал, че турците ще “загинат, защото са заели тази земя без Божията благословия”.

Една трета от турците ще се насочат към Месопотамия, друга една трета ще се спаси, защото ще приеме християнстовото, а последната третина ще загине. Самата Турция ще се разпадне, а Константинопол отново ще стане гръцки, в храма Света София отново ще има православно богослужение, се казва в пророчеството. Що се касае до останалите земи, то част от тях ще се върнат на арменците, а друга част – на кюрдите.

Свети Паисий Светогорец е известен със своите многобройни спорни политически изявления и пророчества, припомня гръцкото издание.

Той предсказва, че войната с Турция ще доведе до това, че Гърция ще си върне Албания, Македония и Истанбул, а много турци ще се откажат от исляма и ще приемат християнството. Много гърци сравняват Паисий с Нострадамус, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...