Това заяви президентът на Сирия на среща с главния съветник на върховния лидер на Иран Али Акбар Велаяти в Дамаск. Според думите на Башар Асад, “вражбените на Сирия страни” са увеличили доставката на оръжие и финансовата подкрепа за терористите във връзка с победите на сирийската армия, подкрепена от Русия и Иран, — съобщават иранските медии.

“Успехите на сирийската армия в борбата с тероризма с подкрепата на приятели, на първо място Русия и Иран, подтикна някои вражески за Сирия държави към ескалация на обстановката и увеличаване на финансирането и доставката на въоръжение за терористите”, — каза Асад.

Той подчерта, че Сирия и нейните партньори ще продължат решително борбата срещу всички форми на тероризма, защото вярват, че неговото ликвидиране ще бъде първата крачка към стабилността в региона и света, а и така ще се отворят вратите за политическото регулиране на страната.

Валаяти високо оцени смелостта на сирийския народ и обеща, че Иран ще продължи да подкрепя Сирия в тази “съдбоносна” война.

Константин Павлов

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;