Кмет Квебек 19_nНапрежение около имигрантите в Квебек

Имигрантите настояха свинското месо да бъде премахнато от училищните столове.

Това предизвика незабавната реакция на кмета на града.

Кметът на Квебек отказа да премахне свинското месо от менюто в училищните столове и обясни решението си така:

”Мюсюлманите трябва да разберат, че те са длъжни да се интегрират и да се научат да живеят в Квебек. Те трябва да разберат, че са длъжни да променят начина си на живот. Не канадците трябва да променят светоусещането, мисленето и живота си! Канадците щедро отвориха вратите си за имигрантите, сега е ред имигрантите да се съобразят с това”, — каза кметът на Квебек пред журналисти.

Кметът на Квебек продължи:

“Кривата с имигрантите е световна. Мюсюлманите трябва да разберат, че канадците не са расисти, не са ксенофоби. Канада прие много имигранти, преди всичко мюсюлмани. Както другите народи, така и канадците не искат да се откажат от идентичността и културата си.

Ако Канада е приела някого на своя земя, то това означава, че така е решил канадският народ, а не кметът на града. Всички трябва да разберем, че Квебек, с неговите християнски корени, вече е обсипан с новогодишни елхи, градът е пълен с църкви, в него се провеждат множество религиозни фестивали. От това следва, че религията трябва да си остане личен избор за всеки, който избор не може и не бива да се натрапва чрез каквито и да са завоалирани изисквания”.

Имигрантската криза, предизвикана от политическата недалновидност на Запада, както става ясно, удари и Канада.

Дали тя ще избуи с най-зловещи кълнове и там, предстои да видим.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;