Свалянето на руския самолет Су-24 от страна на Турция буквално взриви световната общественост.

В редица страни се проведоха протестни акции пред турските посолства, осъждащи агресивните действия на Турция и директни обвинения в тероризъм.

Международната общественост изрази силна подкрепа към Русия в борбата й срещу тероризма, който днес е заплаха за сигурността на всички страни.

 

В гръцката столица Атина, на централния площад се събраха хиляди хора с гръцки и руски знамена в знак на солидарност към Русия, и спризив да бъде потърсена отговорност на Турция за извършеното престъпление.

 

Участниците в акцията заявиха, че действията на Турция са удар в гърба не само за Русия, но и за международната антитерористична коалиция.

 

Маркос Илиадис, кандидат депутат от партия » Независимите гърци» заяви: «Ние, гръцкия народ заставаме твърдо зад президента Путин и подкрепяме всички негови усилия и действия за справяне с тероризма, и напълно разбираме, че Русия спасява днес буквално целия свят».

 

655-402-gyrciia-rusiia

 

 

Активистите се насочиха към турското посолство, за да връчат обръщение на дипломатите, но не бяха допуснати от полицията.

 

Българска редакция News- Front.

Тагове: ; ; ; ; ;