В интересно време живеем- последните събития на геополитическата сцена стават все по- наситени и действието по сюжетната линия » война» се развива все по-яростно.

Драматургията на САЩ пожъна успехи, играейки на амбициите на Турция, в чието лице намери онова «куче», което не би отказало да захапе до кръв, в битките за надмощие.

 

Obama-Erdogan

 

 

Само че Турция, не видя силата, която я задвижи, защото тръгна по вектора на собствените си османски апетити.

Турция няколко пъти заяви намеренията си да командва, вземайки веднъж 3 млрд. обещание от ЕС за справяне с бежанската криза и потоците мигранти бягащи от Сирия.

След срещата на върха на Г20, която се проведе в Анталия, Турция тенденциозно заяви намеренията си да бъде сериозен играч — тук вече възниква въпроса срещу кого? Ако Турция движена от своите интереси към Сирия, подпомага бойците от » Ислямска държава» и стига до там, че сваля самолет изпълняващ антитерористична операция, не би трябвало да остават съмнения какво всъщност стои зад тези действия.

 

Президентът на Русия Владимир Путин, нарече инцидента с руския бомбардировач » удар в гърба», нанесен от съучастниците на тероризма.

 

В интернет излязоха два видеозаписа от свалянето на руския Су-24, като първото видео публикува турската телерадиокомпания Haberturk. 


 

 

Възможно е скоро да прочетем в следващите новини как » лошата Русия» бомбардира 50 те американските военнослуцещи борещи се за демокрация в Сирия и срещу ИДИЛ. ( САЩ побърза да изпрати свои военни в Сирия- с каква цел обаче, света сам ще се убеди).

Последната молба от страна на Обама към Русия след срещата на Г20 беше Москва да се откаже от подкрепата на Башар-Ал-Асад, което Русия катеорично отказа с мотива, че само сирийския народ има право да избира президента си. Може би това, така разстрои Барак Хюсеин, който е свикнал да устройва миротворчески операции по света ( за което и беше награден с Нобелова награда за мир)

В интересен свят живеем.

Българска редакция News- Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;