Турския президент Ердоган се изкачи на трона на османските си амбици, без да види как света видя раждане на новия Халиф.

Няма неразбрали- Турция си позволи да атакува Русия открито, и притеснението на пропагандата да назове сваления самолет Су-24, военно престъпление е очевидно.

 

erigil

 

 

Само че, щом няма неразбрали, и света видя и хората заговориха. Картите вече са поставени на масата: Русия води война с тероризма, САЩ и Турция поддържат тероризма ( независимо как кръщават военните си действия), падна илюзията за  натрапеното отроче на Запада Нато. Страните от източна Европа, в това число и България, не искат присъствието на базите на територията си, разбираяйки все по-ясно за какво могат да бъдат използвани.

 

natoigil

 

Президента на Турция, след опиянението от направеното ( напомняне- турските военно-въздушни сили свалиха руски бомбардировач в Сирия, изпълняващ антитерористична операция,  без предупреждение и въпреки договореностите за предупреждение при въздушни конфликти, което е в разрез с всички международни правови норми.)

Освен грубото посегателство, единия от двата пилоти загина. Ердоган не отчете вината си, изразявайки агресивното си поведение срещу Русия. Ердоган не изрази съболезнования или извинения към Русия, което е знак че няма никакви съжаления.

 

Ердоган изпитва убеждението, че носи месианска роля в историята на Турция ( и на целия регион). Преди наричания султан, днес се изживява в Халиф. ( един от корените на радикализма даде плод).

 

Каквото и да говори днес Турция, света видя, че докато Русия се бори с тероризма САЩ и създадената коалиция с Турция разпалват войната и способстват разпространението на тероризма.

 

 

Българска редакция News-Front.

 

Тагове: ; ; ; ;