В град Ейн -Ал- Араб, Сирия бяха изпратени около 50 военнослужещи и офицери на САЩ. Американските военни пресякоха границата с Турция и вече са пристигнали в сирийския град Камъшли.

САЩ оглавява коалиция от 65  страни, които участват в бомбардировкитен в Ирак и Сирия, без да има разрешението на местните власти.

 

 

us1

 

 

Около 90 % от авиоударите на международната коалиция се изпълняват именно от Военно-въздушните сили на САЩ, като САЩ не коорднира действията си с Русия, която от своя страна води антитерористична въздушна операция срещу «Ислямска държава» след като Дамаск се обърна за военна помощ към Москва.

Във вторник сутринта, Турция която е част от коалацията на САЩ нанесе удар срещу руската авиация като свали руския бомбардировач Су-24 нарушавайки всички договорености за предупреждения и при въздушни инциденти със САЩ.

 

erob

 

 

От щаба на Нато подкрепиха действията на Турция, която заяви че би реагирала така отново, ако сметне че има заплаха за въздушното и пространство.

 

Коалицията между САЩ и Турция и военния алианс Нато, заяви пред света своя съюз с извършването на военното престъпление, каквото се явява свалянето на руския бомбардировач по време на изпълнение на антитерористична операция.

 

При атаката от F16 от турските военно-въздушни сили, загина един от пилотите. Според достоверни източници, този акт е бил планиран и осъществен след проведената среща на върха на Г20, на която Ердоган е получил гаранциите си от САЩ за подкрепа.

 

Остава небезобидния въпрос, след като коалициите са ясни:- разбира ли света какво искат САЩ?

 

 

Българска редакция News-Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;