Въпреки неадекватната позиция на българската колониална администрация във връзка с извършения от турската държава терористичен акт срещу руския военен самолет – СУ-24 гражданите на нашата страна не останаха безучастни към тази трагедия, поставяща под сериозна заплаха световния мир.


vn26

В цялата страна се проведоха редица мероприятия изразяващи дълбока съпричастност към руския народ. Будни варненци със свещи в ръка, заедно с представители на руската и сирийската общности в морската столица се събраха пред руското консулство и сведоха глави в памет на загиналия руски пилот. В проявата участие взе и общинската структура на политическа партия АТАКА под ръководството на Станислав Темелков – бивш съветник от квотата на националистите в местния парламент. Отслужена бе и заупокойна молитва от името на Варненска и Великопреславска митрополия. Студеното и дъждовно време не попречи на патриотите да изразят своята категорична позиция осъждаща световния тероризъм и в частност турската агресия пряко насочена към руската страна.

 

vn27

 

В днешния ден за пореден път лъсна непреодолимата пропаст между управляващите и народната воля, не просто в политически аспект, а в отношението към такава общочовешка фундаментална ценност, каквато е проблемът за мира и войната. След бруталната турска атака над Русия — единствената държава, която води реална борба за спасяването на човечеството от тероризма, окончателно стана ясно кой кой е в световната политика, наречена още «Голямата шахматна дъска». В тези критични дни за човечеството правотата във възгледите на онази негова по-прогресивна част, която сочи НАТО за безспорен световен агресор придобива все по-голяма тежест. Ако до вчера шумните полицейски акции във Франция и Белгия можеха да продължават да поддържат заблудата за мнозина, че видите ли, Западът воюва с тероризма, със свалянето на руския военен самолет от турската противовъздушна отбрана окончателно е разбита на пух и прах тази удобна лъжа за нашенските марионетки.

 

bg ru33
Днес цяла армия от лаладжии – набедени специалисти в областта на религиознанието обикалят студиата на казионните медии, за да продължават нагло да ни лъжат, че има нещо общо между терора и различната вяра, която изповядват хората по света. Тези глашатаи на евроатлантическата олигархия ежедневно ни заливат с празнодумства представяни на широката публика като някакви си експертни съвети на тема «Как да общуваме с различните религии от нашата». След безпрецедентната агресия от страна на ислямисткия режим в Анкара и последвалите реакции по света и у нас дадоха ясно да се разбере само едно: НАТО е глобален агресор. Пактът търси повод за начало на световна война и нещо повече: Северноатлантическият пакт не само, че не желае да воюва реално срещу «Ислямска държава», но се явява и активен неин съучастник и съюзник в разрушаването на човешката цивилизация в името на огромните петролни печалби за шепа световни олигарси.

«Ислямска държава» продава суровия петрол на цена едва $ 15/барел на турската страна, А тя на свой ред го препродава на западните си съюзници – членки на НАТО, които в не по малка степен реализират печалби на гърба на сирийския народ и целия близък изток. В този случай можем ли да очакваме реална воля от страна на НАТО за ликвидиране на ИДИЛ?
Отговорът на този въпрос е близък до ума на всеки, на когото не му е все едно за живота и бъдещето на собствените си деца. По всичко личи, че турският обстрел на руския бомбардировач е добре координирана и съгласувана терористична атака на Анкара със силите на Алианса. Това вече даже и не се крие. Ден след атаката лидерът на турската противоконституционна партия в България – Лютви Местан заяви следното от трибуната на народното събрание: «Турската страна е действала напълно адекватно, бидейки членка на НАТО с оглед защитата на своето въздушно пространство, респективно и това – на пакта.» Подобно изявление е не просто скандално, но и меко казано – опасно. В тези думи явно прозира подкрепата на НАТО за ИДИЛ и желанието му да постави началото на унищожителен глобален конфликт.

Оправдаване свалянето на руския военен самолет връщащ се от антитерористична мисия в Сирия по този начин си е открито намерение за обявяване на война. Това е резонно, защото представянето на така наречения инцидент в контекста на натовска самоотбрана дефакто си е недвусмислен призив за въоръжен сблъсък между Русия и силите на неофашистката атлантическа терористична организация – НАТО, тъй като наглата турска провокация притежава явната цел да предизвика ответен удар от страна на Москва.
Колкото и да е нелицеприятно за войнстващите атлантици, руският президент – Владимир Путин за пореден път ще е големия печеливш в ситуацията, защото запазването на хладнокръвие от негова страна за кой ли път ще покаже на целия свят, че съхраняването на световния мир и човешката цивилизация се намира изцяло в негови ръце. Ето защо единствената възможна и адекватна позиция е безусловното осъждане на този варварски акт от страна на Турция и обявяването му за държавен тероризъм, представляващ особена заплаха.

За мира по цялата наша планета.

Александър Атанасов — политолог, Варна

източник:www.nationalistbg.com

Тагове: ; ; ; ; ;