«Удар в гръб»- точно и правдиво определение, за действията на Турция срещу Русия днес. Тази характеристика даде Владимир Путин по повод сваления руски бомбардировач Су-24. Агресивния акт в разрез с всякакви международни законови норми, целенасочено удари по Русия, която днес е единственият стожер на световния мир, и страната, която се изправи първа пред заплахата от световния тероризъм.

 

Какво направи Турция?  

Съвсем без предупреждение  Турция си позволи директна атака срещу Русия, заявявайки по този начин позицията си.

Тук вече не говорим за политика, а дори напротив- отсъствието на политика и преднамерени действия, които могат да се определят като посегателство и военно престъпление.

 

54338_Aq1j35YYS3g5SyFYX8dd0RkxyT934X

 

 

Значи картинката става все по ясна. Имаме 2 страни. От една страна Русия, която се бори със световния тероризъм и «Ислямска държава», и коалицията на САЩ, Турция и Нато, които се изправят срещу Русия.

Какво означава това? Намеренията на САЩ и Турция са общи, и дори се оказва че финансирането на «Ислямска държава», т.нар. «умерена опозиция» в Сирия и подпомагането на тероризма, са цели които САЩ вече не скрива.

 

evilusa

 

Съюзническите отношения с Турция, всъщност за САЩ са инструмент за военно надмощие, тъй като Турция има свой интерес спрямо Сирия, а САЩ са готови да използват турските амбиции за собствените си цели. Защото САЩ умеят да подхранват такива амбиции.

Достатъчно признаци са налице, че Турция съвсем съзнателно изпълнява тази провокация, именно по време на сериозни геополитически сътресения. Подобен род атака се равнява на военно престъпление, и пренебрегване на всякакви отношения. Съзнателните действия на Ердоган говорят за истинските намерения на Турция и САЩ. Какви ще са последствията обаче, защото най-жестокото заблуждение, че всичко е наред този път не може да мине, и определено тези действия ще повлекат редица последици за всички.

 

Фактите са налице. САЩ и Турция нямат намерения да водят война срещу тероризма. Иначе защо и е на Турция да сваля руски бомбардировач, който изпълнява антитерористична операция?

 

Руската армия понесе първите си загуби в хода на сирийската кампания, след като свалянето на руския Су-24 е акция от страна не на бойците на «Ислямска държава», а директно от Военно-въздушните сили на Турция, което е и първия акт на унищожение на руски самолет от вражески изтребител за последните десетилетия от времената на Корейската война.

Nu8SBGYhYiA

Загиналия пилот- Сергей Румянцев

Русия открито се изправи срещу американския световед ред и глобалната конфронтация между Русия и атлантистите става все по-осезаема.

Конфликта се разгръща по няколко основни линии: украинска, финансова, сирийска, близкоизточна, европейска, идеологическа. И конфликтът се явява част от глобалния конфликт между атлантическия проект Нато и цивилизациите, които не са готови да се подчинят на новия световен ред.

Въпросът е, до колко на световната общественост ще и стигне смелостта да признае на чия страна е.

Българска редакция News- Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;