На фона на кървавите събития в Европа и все по-крещящата заплаха от световния тероризъм, САЩ не спират да се наслаждават на празнични водевили.

България пак ще се почувства засрамена, въпреки войнските си битки да покаже готовността си да се бори за независимост и …чест.

 

posolusa03

 

И пак ще се изчерви от подготвените картинки » за пред чужденците».( С отваряне на скоба оправдателно ще вметнем, че Барак Хюсеин е единственият президент получавал нобелова награда за мир след военните си интервенции по различни точки на света, добавяме тази информации за да подсилим чуждата експресия на тържествеността на въпросното награждаване).

 

Сега вече конкретно по темата. Съвсем тържествено ( неочаквано и безпричинно), министърът на отбраната на България Николай Ненчев награди заместник помощника на министъра на отбраната на САЩ по въпросите на Европа и политиката на НАТО Джеймс Таусенд за приносът му в развитието на Министерството на Отбраната на България и усилията му по разширяването на НАТО на изток.

 

» За мен е чест да получа тази награда»- заявява Джеймс Таусънд по време на церемонията по награждаване, която се състоя в сградата на Министерство на отбраната в София.

 

» Тази награда за мен е оценка на това, което постигнахме заедно. Но има още много, което предстои да достигнем.»- обеща Джеймс Таусенд.

T-01

 

В рамките на посещението си в страната, заместник помощникът на министъра на отбраната на САЩ по въпросите на Европа и политиката на НАТО, Джеймс Таусенд обсъди с министърът на отбраната Николай Ненчев повишената заплаха от тероризма в глобален план, а също и състоянието на замразените региони в Черноморския регион.

Напомняме че, вчера беше проведен един от най масовите протести срещу НАТО в столицата на Черна Гора Подгорица, а българските протести срещу военния алианс продължават повече от година всяка неделя, с които българския народ показва отношението си по повод членството на страната.

По повод тържествената церемония припомняме топлите емоции, които изпитва България от членството и от готвените промени в Закона за Отбраната, кооито ще позволят на «съюзнически сили» да охраняват българско въздушно пространство.

 

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;