Пред историческия сблъсък на света с войната срещу тероризма и кървавите атентати, руският лидер Владимир Путин призова световната общественост и държавите да обединят усилия за побеждаване на тероризма.

 

Руските Военно- космически сили на 30 септември започнаха военна операция в Сирия срещу позициите на терористите от  » Ислямска държава», след като държавния глава на Сирия, Башар Ал- Асад се обърна към Москва за военна помощ. 

 

След включването на Русия и успешните военно- въздушни удари, сирийската арабска армия възвърна бойния си дух,  и съвместните действия  нанесоха сериозни поражения за  ИДИЛ и терористичните организации воюващи в Сирия.

 

Терористичната заплаха обаче носи опасост  за целия свят и се разпространява. И никой не е застрахован.

 

След срещата на Г20, САЩ все пак изплюха камъчето. Обама нарече пречка, във военното сътрудничество на Русия и САЩ, » разногласията по политическото разрешение на сирийската криза». Тоест Обама не приема факта, че Башар Ал- Асад е президентът на Сирия, избран от сирийския народ.

 

obama_assad

 

И неволно признава, че все пак САЩ са водили военни операции в Сирия, не за справяне с тероризма, а за свалянето на Башар Ал- Асад.

 

 

Намеренията на САЩ стават все по-очевидни. 

А опитът да поставят условия за «сделка »  на  Русия, искайки открито свалянето на Асад, за да се включат във войната с тероризма прилича по скоро на световен шантаж. Или?

 

Тоест,  може би САЩ нямат интерес света да се справи с тероризма??? И не признава правото на суверенитет на Сирия? Барак Обама е преизидент на САЩ- какво отношение има американския президент към изборът на сирийският народ на държавен глава?

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;