Петр Порошенко съобщи през Twitter, че в Украйна може да пристигнат 2 500 военнослужещи на НАТО с военна техника.

 

Специално за целта бил подписал закон за допускане на чуждестранни военни на територията на Украйна за участия в учения.

 

nato ua

poro6

» Подписах закон за разрешаване допускането на чужди подразделения на въоръжени сили за участие в многонационални учения» — съобщава през Twitter-a си Порошенко.

 

 

Припомняме, че Върховната Рада прие за основа и изцяло  законопроект № 3428 » За одобрение решението на президента на Украйна относно допускането на подразделения на въоръжени сили на други държави на територията на Украйна за участие в многонационални учения«. Съответното решение е подкрепено с 238 гласа народни представители.

 

life.ua

В сайта на президентсвото на Украйна, е посочено че на територията на страната се допускат за срок от 61 седмици подразделения на Въоръжените сили на САЩ,  други страни членове на НАТО и държави-участници в програмата » Партньорство за мир»- до 2 500 военнослужещи с въоръжение и военна техника.

 

Такава информация, на фона на хуманитарната катастрофа, която цари в страната заедно с данните за нарушаването на подписаните  Мински споразумения за мир,  от страна на ВСУ, свидетелства за подготвяне на нови военни действия. Такива сигнали трябва да бъдат взети под внимание от световната общественост.

Тагове: ; ; ; ;