На срещата на върха в Анталия беше повдигната темата относно финансирането на тероризма и възможностите за икономическо противодействие.

Вниманието на всички беше насочено към руския лидер Владимир Путин, който заяви че борбата с тероризма и терористични организации като » Ислямска държава» трябва да е основен приоритет за света.

Руският президент подчерта необходимостта от международно сътрудничество и сподели сведения относно финансирането на тероризма, с които втрещи част от участниците:

 

g20

«Установихме, че финансирането идва от 40 страни, в това число някои от Г-20.»

 

Владимир Путин, подчерта необходимостта от създаването на международна антитерористична формация, и обединяването на усилията на всички държави по света за справяне със международния тероризъм.

«Първото, което трябва да направим, е да обединим усилията си в борбата с терора и терористичните организации и на тази основа да се договаряме за политически промени«- отбеляза Владимир Путин.

Лидерите на Г 20 определиха като » непримливи за човечеството» терористичните атаки в Париж на двудневната среща, която се състоя в Турция.

На срещата на върха беше приета декларация за борба с тероризма, с която всички лидери поемат ангажимент за решителна борба срещу тероризма във всичките му форми.

 

 

Тагове: ; ;